Start
Om oss
Nyheter/Foto/Video
Bli medlem
Kontakt
MAK
Gästbok

Malå Atletklubb

Malå Atletklubb är en styrkelyftsklubb och vårt gym heter ”Gurans Gym”.

Vi är nu ca 110st medlemmar och av våra medlemmar så är ca 35st tjejer och ca 40st ungdomar under 25år. Många av våra nyanlända i Malå tränar också hos oss. 

Malå Atletklubb var under 80-talet en framgångsrik klubb i tävlingssammanhang med många medaljer på SM i styrkelyft och efter ca 20-års bortovaro från tävling så startade vi upp en tävlingsverksamhet under 2013. Vi hade då 3st licensierade lyftare som representerade klubben med stora framgångar under sitt första tävlingsår. Under 2014-2018 har vi haft mellan 7-12st tävlingslyftare. Vi har under 2014-2018 deltagit i riksserien i klassisk bänkpress och klassiskt styrkelyft. Vi har även deltagit i Norrlandsmästerskapen, DM, SM för ungdomar, juniorer och seniorer och veteraner i klassisk bänkpress, bänkpress med utrustning och klassiskt styrkelyft samt VM, EM och NM för juniorer och veteraner i klassisk bänkpress och klassiskt styrkelyft

2014-2018 så har klubbens lyftare tagit totalt 25st SM-medaljer, varav 13st guld. Klubben har 2st landslagslyftare som tillsammans har tagit VM-silver, EM-silver och NM-silver. Några av våra lyftare innehar även svenska rekord i sina respektive klasser.

Malå Atletklubb är ”vaccinerad mot doping” enligt Svenska Styrkelyftsförbundets krav och Riksidrottsförbundets anvisningar.

Vi är även en diplomerad anläggning i nätverket "100% ren hårdträning". Alla medlemmar måste skriva på ett antidopingavtal. 

Under hösten 2014, drog klubben igång en ”ungdomsträning” för ungdomar mellan 11-15år vilket var mycket uppskattat. Det var ett led i att Svenska Styrkelyftsförbundet och Malå Atletklubb ville göra en satsning på ungdomar. Detta har legat nere under ett antal år men vi har för avsikt att skicka nya ledare på utbildning för att återuppta denna ungdomsträning. Malå Atletklubb har egentligen ett ålderskrav på det år man fyller 15år för att få träna på vårt gym men denna ungdomsträning gjorde det möjligt för intresserade ungdomar att pröva på styrkelyft under ledning av duktiga, utbildade och erfarna lyftare.

Trots att vi är en styrkelyftsklubb med mycket fria vikter så har vi även maskiner för rehab och förebyggande träning så man behöver inte vara orolig för att man måste ha styrkelyftsambitioner för att träna här. De flesta som tränar på ”Gurans” gör det mest för att förebygga eller få bukt med olika krämpor och för att helt enkelt ”må bra”.

Ett medlemskap i Malå Atletklubb kostar 2000kr/år och 1200kr/år för heltidsstuderande mot uppvisande av studentleg. Det finns numera även möjlighet till ”provträning” för 50kr/tillfälle under förutsättning att man följer med någon medlem i klubben.

Träningstiderna är förmånliga eftersom man får träna mellan kl. 06-22 alla dagar i veckan.

Malå Atletklubb har gemensamma träningskvällar för styrkelyft (knäböj, bänkpress och marklyft) måndag, torsdag och söndag mellan kl.18-20. Dessa träningar är inte bara öppna för våra tävlingslyftare utan alla medlemmar över 15 år är välkomna att delta och få hjälp med träning och teknik av våra duktiga ledare. Ungdomar under 15 år kommer att bli hänvisade till våra kommande speciella ungdomsträningar.

Ni är varmt välkomna till Malå Atletklubb och ”Gurans Gym” 

Malå AK - Styrkelyft 

Malå AK/co

Bo Lindgren
Lingonstigen 5

939 32 Malå

 

 

 

 
2020 © Gurans Gym hemsida